
Pad thai Scampi of kip*
Een klassieker uit de Thaise keuken. De volledige naam van het gerecht is "Kway Teow Pad Thai", wat roerbak rijstnoedels betekent,
Pad Thai wordt meestal gemaakt met scampi, maar je kunt ze ook inruilen voor kip of veggie pad Thai.
Het wordt geserveerd met een partje limoen die het gerecht lichter maakt met een zinnenprikkelende frisheid.
Dit gerecht is zeer toegankelijk voor kinderen

Thaise gele curry met kip en rijst
Thaise gele curry is milder dan andere Thaise curries, omdat het minder chili bevat.
Het woord curry betekent ‘gekruide saus’.
In Thailand wordt deze curry bereidt op basis van kokosmelk verrijkt met groenten zoals wortelen, uien, aardappelen, … Het is een smaakvolle mix die zeker je smaakpapillen zal verrassen.

Thaise groene curry met kip en rijst (gematigd pikant)
Thaise Groene Curry of "Kaeng Khiao Wan" in het Thais. De naam "Khiao Wan" kan letterlijk vertaald worden als "zoete groene", maar dit verwijst niet naar de smaak van de curry, maar naar de kleur. Zoals je correct hebt opgemerkt, is groene curry inderdaad vaak pittiger dan zijn rode of gele tegenhangers.

Thaise rode curry met kip en rijst (gematigd pikant)
Inderdaad, de Thai Red Curry, of "Kaeng Phet" in het Thais, staat bekend om zijn rijke en gelaagde smaken. De complexiteit en diepte van de smaak komen van de unieke combinatie van ingrediënten die in de currypasta gaan, evenals de techniek waarmee het gerecht wordt bereid.

Thaise kippensoep met kokosmelk en rijst
"Tom Kha Kai", een traditionele Thaise kippensoep met kokosmelk. De soep combineert zoete, zoute, zure smaken op een harmonieuze manier, en terwijl hij vaak mild wordt geserveerd, kunnen er chilipepers worden toegevoegd voor wat extra pit.Een heerlijke romige kokossoep die niet pikant maar wel heel smaakvol is.

Stir fry kip in zoetzuur + rijst
Een populair gerecht uit de Thaise keuken, dat geserveerd wordt met witte gestoomde rijst. Het gerecht combineert de smaken zoet, zuur, zout en soms licht pittig, wat kenmerkend is voor veel Thaise gerechten. Voor dit gerecht gebruik ik een krokante kip, die wordt gebakken met een mix van paprika, ui en ananas. Deze ingrediënten worden vervolgens gecombineerd met mijn zelfgemaakte zoetzure saus. Het resultaat is een heerlijke combinatie van smaken die zowel zoet als hartig zijn, met een vleugje zuurgraad om de smaakpapillen te prikkelen.

Khoa pad kai
"Khao Pad Kai" is inderdaad een populair en klassiek Thais gerecht. (Eveneens beschikbaar met scampi's). In het Thais betekent khao "rijst" en pad betekent "geroerbakt". Dit gerecht is zeer toegankelijk voor kinderen. Het wordt geserveerd met een partje limoen, die het gerecht lichter maakt met een zinnenprikkelende frisheid.

Maak jouw eigen website met JouwWeb